Tørfisk i Anlægget

Et brag af en åbning i Hjallerup Musikforening…

Måneders tørst og sult efter musik på scenen ved de traditionelle musikarrangementer i Hjallerup Musikforening kunne langt om længe igen finde sted. Denne gang under åben himmel fra scenen i Anlægget bag Hjallerup Kulturhus.

Koncerten med TØRFISK var blevet udsat 2 gange tidligere, så tredje gang skulle vise sig at være lykkens gang, og – hvilken fest, de diskede op med.

For at sætte ekstra tryk på aftenen forsøgte musikforeningen med at introducere en lokal kunstner som opvarmning til koncerten, og valget var faldet på Henrik Mølbjerg. Det skulle vise sig at være et særdeles godt valg. Henrik fortalte om sin stille drøm om at lade musikken indtage en mere central rolle hos ham. Jeg siger bare: “Henrik, der er mange, der vil blive glad for den beslutning”. Flot guitarspil og en god, stabil sangstemme med power. Humor og godt humør var absolut scenen værdigt, så jeg glæder mig til at høre Henrik igen…

TØRFISK er nogle halvgamle tosser. Det tørre vestjyske lune fornægtede sig ikke, og publikum blev virkelig svøbt ind i en kærlighed, som vi alle har trængt til. Ramsaltede tætte dialoger mellem de 4 spillemænd vidnede om deres professionalisme i at tilrettelægge et show, og når de greb instrumenterne var der ingen slinger i valsen. Svingende og præcise afleveringer blev krydret med usvigeligt stærke flerstemmige sange, der vidnede om, at de havde brugt coronapausen flittigt i øvelokalerne.

40 års jubilæumstourne kunne bringe mistanken om kedsommelig aflevering i tankerne, men – sjældent har jeg oplevet så glad, tilstedeværende og kvalitativ performance, som tilfældet var i Anlægget denne aften.

450 publikummer kunne både klappe, juble og synge med på de kendte melodier, og – den gensidige glæde over samværet mellem publikum og musikere var ikke til at tage fejl af.

En 5-stjernet oplevelse i Hjallerup. Jeg glæder mig til at komme igen den 26. august, hvor Tim Christensen har meldt sin ankomst på kroen.

Tekst & fotos © Bo Christensen, 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *