Musik i Anlægget

Søndag den 28. august 2022

Vejrguderne havde meldt tørvejr og sol over Vendsyssel, men i timerne op til søndagens fest i Anlægget kom de mørke regntunge skyer faretruende nær. Himmerland tog godt for sig af de våde varer, så de knapt 300 gæster i Anlægget ved Hjallerup Kulturhus kunne sidde trygt uden regnslag og paraplyer i brug, da festen startede kl 13.

Og hvilken fest. Musikforeningen havde samlet et rigtig godt mix, som skulle vise sig at stille publikum godt tilfreds. Med vin og øl på bordene og de lækre anretninger fra Ny Standard kunne vi sætte os godt til rette og lade os fornøje af et par blændende solister, godt backet op af et formidabelt lokalt band, som naturligvis også havde deres eget rum i eftermiddagen.

Claire Kelly er en amerikansk singer-song writer, som pt er bosiddende i Nashville, Tennessee. Country er hendes stil – ikke den buldrende, men den mere nøgne og inciterende countrystil. Med egne numre på programmet fik vi en snas af en kommende stjerne. Jeg er sikker på, vi kommer til at opleve Claire Kelly på større scener og i radio og TV i de kommende år. Blot 29 år gammel og med et smil, der kan charme selv en vendelbo..

Version 1.0 er fra Vendsyssel. Et sikkert valg som coverband. De spiller snart sagt alle stilarter fra hitlister gennem de seneste 30 år, og – de gør det bragende godt. Ikke nok med, de musisk rammer plet i rytme og akkorder, men den tekniske snilde kom også til sin ret, da Anders Blichfelt umiddelbart efter sin introduktion konstaterede, at mikrofonen var død, og han måtte fortsætte med stemmens kraft alene.

Leadguitarist Jens Varmløse fra Version 1.0 fik med lynets hast sat nye batterier i mikrofonen, og derefter kørte musikken uden problemer.

Ja – Anders Blichfelt var sikkerheden selv. Man kunne godt mærke, at han var godt gearet fra mange år med Big Fat Snake med samt solokarrieren efter slangens endeligt. Vi fik – akkompagneret af Version 1.0 – en stribe af de kendte ørehængere, og naturligvis også ‘Bonsoir Madame’, som fik en del af publikum til både at vrikke med numsen og massere stemmebåndene.

Tak til Hjallerup Musikforening og Borgerforeningen for et arrangement, der burde have haft dobbelt så mange publikummer. En 5-stjernet eftermiddag, hvor variationen af musik og i høj, høj kvalitet længe bør stå klart for de, der var til stede. Kommentarerne under og efter festen tegner lyst for en gentagelse næste år. Lad det blive en tradition i Hjallerup med en sensommerfest i Anlægget.

Tekst og fotos: Bo Christensen, pressefotos.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *