H P Lange & Big Gumbo

Fredag 02. september 2022

Blues fra sydstaterne – serveret i Hjallerup Kulturhus….

Der var på forhånd lagt op til den store gryde gumbo fredag aften i Hjallerup Musikforening. Efter mange års samarbejde med Hjallerup Kro var faciliteterne i Hjallerup Kulturhus nu endelig blevet hjemsted for foreningens arrangementer, og – det lover godt. Smagfulde omgivelser med direkte adgang til anlægget udendørs skal nok vise sig at blive en god disposition, og med det – for tiden – svigtende publikumstal, så er der masser af plads i kulturhuset. Kombinationen af salen og foyeren er eksemplarisk, så det bliver spændende at se, hvilke arrangementer fremtiden byder.

Nu var det ikke gumbo, der var på menuen men en lækker buffet leveret af Ny Standard i Hjallerup Centret. Bordene var smukt klargjort i foyeen med stearinlys og dæmpet belysning… Stemningen blev lagt og rødvinsflaskerne sneg sig i en lind strøm fra baren både under spisning og efterfølgende til selve koncerten med HP Lange.

HP Lange har gennem 30 år huseret på den danske bluesscene. En stribe af priser er væltet ned over bandet, og ikke mindre end 2 gange har et af deres album afkrævet en DMA – Danish Music Award.

Stilen er fra tiden med kanonfotografer og dansepiger. Simpel akustisk blues. Rå og uforfalsket, og så tilsat noget cajun og mountain style. Koncerten bød på en lang serie af gamle kendte toner, og vi fik i tilgift en stribe imponerende solopartier. JK Dam Pedersen på trommer opførte den ene pantomine efter den anden og gjorde sig til som var han klar til Muppet Show… Engageret og vild. Dave Stevens på kontrabassen slappede, så det var en fryd i et par solonumre, hvor vi endog så ham smile, da han nærmest blev eet med sin bas. Niels Bonefaas på hhv. fiddle og banjo gjorde sit til, vi blev sat tilbage i 20’ernes og 30’ernes musikforum med sine fede partier på fiddle og banjo…. HP Lange selv huserede med steelguitar og banjo, ligesom han stod for al vokalarbejdet… Ja, der var gang i fødder og hænder hos det lidt sparsomme publikum, der var mødt op, men det var helt tydeligt, at de elskede musikken og stemningen. Blues er for det grå guld, men alligevel havde der sneget sig flere yngre tilhørere ind til aftenen.

Tekst og foto: Bo Christensen, pressefotos.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *