Sweethearts

Fredag 29. april 2022

Det kan godt være, feinschmekkere udi musikkultur og avantgarde ryster opgivende på hovedet, når Sweethearts træder op – og når det sker i Hjallerup vil de finkulturelle nok smile overbærende.

Men vi, der elsker sang og fest, samvær og folkelig stemning, vi blev underholdt denne eksklusive fredag aften på Hjallerup Kro, hvor Hjallerup Musikforening havde entreret med netop Sweethearts.

Bandet tæller foruden Pernille Højmark en 4 mands besætning af gode solide musikanter, bl.a. Kim Kidholm, Peter Michael og Holger Kølle…

Kan være, 3 akkorder ikke er det mest avancerede i musikhistorien, men når publikum får leveret den enkle og klare kanonade af sange, som gennem de seneste 40-50 år er blevet folkeeje, så løsnes tungebåndene, der blæses til angreb på trommehinderne og det aldrende publikum kommer op af stolene og bliver aktive deltagere i den store gadefest. Ja – det slog heller ikke fejl i Hjallerup.

Træbenet blev svinget til tonerne af John Mogensens ”Så længe jeg lever” eller en af de andre ørehængere. Listen er lang, men slå blot op i sangkataloget fra højskolen, så er de der allesammen, og – man kommer langt med de 3 akkorder, når der er habile musikere og en vulkan af en showkvinde på scenen.

Pernille Højmark er en Guds gave til dem, der vil have fest og stemning. Nok er der skønhedspletter i registret, men det betyder slet ingenting, for udstrålingen og livsglæden rækker langt ud over bygrænsen fra den lyslokkede humørbombe. Vi bliver totalt overrumplede af hendes kærlighed, så selv en ru stemme pludselig bliver charmerende. Smuk som et stjerneskud og still going strong efter 40 år på scenen.

Stærkt gået, Pernille – og tak til Musikforeningen for en fantastisk aften. Synd, vi ikke var flere, end til en 70 års fødselsdag i provinsen denne aften. Flere havde fortjent oplevelsen.

I øvrigt er det jo snart Sankt Hans, hvor vi skal i Anlægget, Hjallerup og holde fest med Hardinger Band. Endvidere er der i august lagt op til den store sangeftermiddag med husorkester og solister, igen i Anlægget. Men – det hører du om ved en senere lejlighed.

Tekst og foto: Bo Christensen, pressefotos.dk

One thought on “Sweethearts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *