McKinleys

Fredag 11. nhovember 2022

Musikforeningen gør det igen

Det er så befriende, når overskriften er ‘underholdning’ og resultatet svarer til det. Fredag aften i Hjallerup Musikforening var ingen undtagelse, og det talstærke publikum blev til fulde underholdt fra første færd.

Maden var, som sædvanlig lækker, miniburgers og lidt tapas fra Ny Standard, og ud fra tilstrømningen til buffeten at dømme, så var det en stor succes, også blandt det grå guld. Ja, og velsmagende må jeg så også tilstå, det var.
Således opfyldt af delikate delikatesser fra det bugnende madbord, blev den dejlige sal i Hjallerup Kulturhus langsomt fyldt op, og efter en munter velkomst af musikforeningens næstformand Søren Bak, entrede McKinleys scenen.

Et band, der har over 50 år på CV-er, dog med skiftende besætninger. Intet mindre end 6 musikere skulle der til, og med den 73-årige Jan Grau som leadsinger og frontmand blev vi gennem knapt 2 timer underholdt med det ene verdenshit efter det andet fra 60’erne og 70-ernes hitlister. Intet hit var for stort til McKinleys. Vi fik strofer fra Beach Boys, Hollies, Eagles, Queen, Monkeys og mange andre samt enkelte af gruppens egne numre – alt sammen med godt orkestreret flerstemmig kor. Præcist, som i gamle dage.

Dejligt med den spontane genkendelse, og publikum elskede det. Der blev klappet, vippet med fødder og gynget med kroppen hos de siddende, og enkelte tog det etablerede dansegulv i brug. Joh – vi var tæt på stemningen tilbage fra for 50-60 år siden..

Nok har McKinleys mistet lidt af pusten, og Jan Grau lidt af stemmen, men – hvad andet kan man forvente, og når nu Hjallerup Musikforening skaber underholdning, så er det den, man skal glædes over. Gennem årene er der skiftet besætning i bandet, men de nuværende – Jan Grau, Kenneth Tække, Jørn Gammelby, John Ellekrog, Bo Berg og Anders Krone Heinze – ja, de er tro mod det oprindelige lydbillede, og det var meget klædeligt.

Tak for en god og underholdende aften – og god vind fremover til McKinleys.

Tekst og foto: Bo Christensen, pressefotos.dk

One thought on “McKinleys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *