Den Unike Trio

Fredag 9. december 2022

Klokkeblomst og julegodter

Tina Siel, Tine Lilholt og Knud-Erik Thrane – til sammen kaldet Den Unikke Trio – bevidnede fredag aften, at der i regionen er musikalske stjerner, som samlet kan levere oplevelser, der går lige i hjertet på vendelboerne. En aften med en stribe af de kendte julesalmer og -sange, tilsat en række mindre kendte, men ikke mindre hjertevarme, budskaber, lifligt serveret sangmæssigt af Tina Siel.

Som en anden Klokkeblomst tryllede Tina Siel med sin dejlige stemme, lyse lokker, glade øjne og kærlige smil, så publikum blev varme om hjertet – langt ud over scenekanten til de fjerneste stolerækker, og gentagne gange under aftenens samvær faldt publikum spontant ind rollen som veloplagt kor, behørigt akkompagneret af de 2 sublime musikanter, Tine Lilholt på tværfløjte og harpe samt Knud-Erik Thrane på tangenter. Ja, ind imellem fik vi et supplerende, festligt lille skuespil opført mellem disse to, når Tina Siel i front kastede med stjernestøv og tog hele opmærksomheden. Alt åndede ro og rigtig juleglæde, som var vi bænket i Nøddebo Præstegård og mærkede duften af brune kager og gran. Øjnene strålede på de 3, og Knud-Erik Thrane manglede kun nissehuen, træskoene og den tværstribede trøje for at falde helt ind i rollen. Tangentspilleren Knud-Erik var i sit es, og fik også smilene frem hos publikum med sine løjer…

Ud over de gammelkendte julesalmer kom vi omkring et enkelt nummer fra ABBAs nys udgivne album ‘Voyage’, ligesom der såmænd også var dejlig julemusik af Tine Lilholt og en komposition af sognepræst Kathrine Lilleør – i øvrigt gift med en Lilholt..

Knap et par timers dejlig underholdning i de perfekte rammer i Hjallerup Kulturhus blev det til. Tak til Tina, Tine og Knud-Erik for at fjerne endnu et lag af årets dunkle skyer i jagten på den rene og rigtige julestemning…

Donation

I forbindelse med aftenens koncert havde vi besøg af Kirsten Hajslund, som på vegne af Hjallerup Sangkor blandt andet kunne donere et pænt pengebeløb til Hjallerup Musikforening.

Kirsten Hajslund skriver: “Hjallerup Sangkor siger farvel efter mere end 40 år med fantastiske sangere og oplevelser. Bestyrelsen og sangkoret har besluttet at lukke koret. Vi har ikke kunnet finde en korleder.En æra er slut. Vi har derfor besluttet, at donere vores klaver med tilbehør til Hjallerup Kulturhus.
Hjallerup Musikforening har modtaget et pengebeløb. Værdierne efter Hjallerup Sangkor er således blevet i byen til gavn for denne.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *