Hans Pilgård

Kampen for et sjovere liv….

Det var en imødekommende, glad dreng, som indtog scenen i Hjallerup Hallen fredag aften foran 250 fremmødte tilhørere. En Hans Pilgård med al den varme og charme, vi kender ham for gennem TV-programmer som blandt andet ‘Vild med dans’ og ‘Hvem vil være millionær’.

Men der var meget mere i Hans Pilgård end den facade, vi synes at kende, ud fra at vi uge efter uge følger TV-programmerne, hvor han enten er medspiller eller studievært. En helstøbt mand med filosofisk og menneskelig dybde lukkede op for en 2 timer lang fortælling om et liv, hvor den ene oplevelse efter den anden blev præsenteret i et fortryllende kærligt lys – et lys, som åbenbarede, at Han Pilgård ikke blot har overlevet men samtidig har levet sig ind i at være den, han er inderst inde. Hans humoristisk krydrede fortælling var en fryd for enhver med hang til god fortællekunst.

‘Hvorfor bekymre sig over andres forventninger til dig?’ var et gennemgående tema i aftenen. Husk, at du lige her og lige nu blot er dig selv og, at du lige så godt kan nyde det, for øjeblikket kommer aldrig tilbage. Se bekymringerne i øjnene og vurder så selv, om du helt ærligt har grund til bekymring eller, om fakta lige her og nu byder op til en helt anden og mere givende dans. Skuer vi tilbage i tiden, så har livet altid givet os bekymringer i forhold til noget, hvor bekymringen afløses af faktuel viden og forklaringer – forklaringer, der gør bekymringerne til skamme. Hans Pilgård eksemplificerede det med bl.a. datidens frygt for telefonen, som bragte ånder gennem en ledning, fjernsynet, hvor man pludselig var et andet sted, industrirobotter, der ville tage arbejdet fra os – og lignende. ‘Vi glemmer det hurtigt, når nye udfordringer byder sig til’ forklarede han. Bekymringerne er flygtige…

Aftenen igennem var det Hans Pilgårds egne erfaringer og eget liv, der naturligvis lå til grund for hans holdninger og livsstil. ‘Livet er i livet’, fastslog han. Tag nuet til dig og sørg for at være ærlig overfor dig selv. Det er ikke altid det rigtige er det letteste, men det er stadig det rigtige’ – og her var det med reference til hans egne oplevelser blandt andet af at være homoseksuel og skulle stå ved det. Erfaringen og læren var for ham, at vi lige så godt kunne gå direkte til biddet i stedet for at drible omkring den varme grød, for i den tid, hvor vi dribler, vil livet passere forbi, og – nuets øjeblikke kommer aldrig igen…

JVi blev underholdt med talrige anekdoter, og det stod lysende klart, at Hans Pilgård absolut stadigvæk dyrker barnet i sig selv. Hans spontane skift mellem klukkende latter og glæde og så de mere sorgfulde minder blev åbenbaret, og på en omsorgsfuld måde blev det aldrig til triste historier men til en lære for livet. En dejlig aften med et varmt og levende menneske af kød og blod var en god start på denne week-end.

Tak, Hans Pilgård, fordi du gav os et indblik i dit liv og et lille rygklap i vores egen tilværelse.

Tekst og foto: Bo Christensen, pressefotos.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *