The Boys of Bluehill

Fredag 11. februar 2022

The gallery was not found!

MUSIKKEN GIK RENT IND – Hjallerup 11.02.2022.

Fra første pust i sækkepiben var publikum i den næsten udsolgte Hjallerup Kros store sal klar til at vrikke med hele kroppen til rytmerne fra de 4 kække herrer, som udgør Boys of Bluehill. De 2, som har været med fra den spæde start – Karsten Vangsgård og Peter Yde Knudsen – har gennem årene suppleret sig med Hans Ejner Jensen og Per Rosenlund Larsen. 4 fantastisk velspillende musikanter med flot, flot vokalt arbejde.

Vellyd i høj klasse fik banket støvet af scenen og lidt varme i lokalet efter længere tids nedlukning på kroen, men de slumrende tæpper og lange gange fik igen liv omkring sig denne fredag aften. Taktfaste klapsalver på 1 og 3, som det sig hør og bør, når den irske og skotske musik brager igennem – ja, publikum havde glædet sig til at møde livemusikken igen og, de fik, hvad de kom efter: kvalitet for alle pengene.

Godt 25 år er der gået, siden Boys of Bluehill sidst var i Hjallerup. Musikken er den samme, men jeg blev særdeles overrasket over, hvordan de gamle gubber med præcision og akkuratesse kunne levere på så højt plan. Specielt vil jeg fremhæve vokalarbejdet. Flotte og præcise flerstemmige arrangementer bandt koncerten godt sammen. Instrumenternes variation, som det jo er i denne genre med fløjte, sækkepibe, mandola, accordeon, guitar, mandolin og bas, kræver lissom et bindemiddel, og det mestrede de særdeles flot, blandt andet i kraft af de vokale arrangementer.. At de gennem tiden har haft et langvarigt samarbejde med bl.a. Steven Quigg fra McCalmans har ganske åbenlyst været til gavn.

Dejligt, at Hjallerup Musikforening nu igen har mulighed for at samle publikum uden afstandskrav og mundbind. Rart at se smil og høre de glade gæsters summen i gangene og, at musikerne igen kan opleve den fede og tætte stemning, der altid hersker i den intime sal på Hjallerup Kro.

Vi glæder os allerede til Julie Berthelsens koncert den 11. marts i forbindelse med Hjallerup Musikforenings generalforsamling. Der skal nok blive fuldt hus også.

Tekst og fotos: Bo Christensen, pressefotos.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *